A legegyszerűbb, ha valaki "simán" esik teherbe, de mi történik azokkal, akiknek nem jön össze a dolog?

Vagy mesterséges megtermékenyítéshez folyamodnak azok, aki mindenképpen szeretnének gyereket, vagy örökbe fogadnak egy gyerkőcöt, de az is egy járható útnak bizonyulhat, ha csak "alkalmi" apukát szerez magának az anyukajelölt.

Van-e más módszer, ami működőképesnek bizonyulhat? Igen. Egyik például a mesterséges megtermékenyítés témaköréhez tartozik ugyan, de mégis kicsit más: lefagyasztott spermából születtek "fagyibabák". (A cikkben nevezik így a megszületett gyermekeket.) Tehát ha gyógyítani kell egy betegséget és annak meddőséget okozó kockázata van, akkor érdemes előtte spermát levenni és (fagyasztva) tárolni. Semmi baja nem lesz! Legalábbis a példa erre enged következtetni. A másik módszer pedig egy forradalmian új találmány (legalábbis a cikk bezengedezése alapján): alvó, nyugvó állapotú petefészektüszőket bírnak működésre, ezzel is növelve a teherbe esés valószínűségét. Jóllehet, erről a témáról még többet nem tudunk, főleg konkrétumokat nem, de azért mégis egy újabb ösztönzés, illetve alternatívának kínálkozó lehetőség arra, hogy vállaljunk gyermeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismama-portal.blog.hu/api/trackback/id/tr912046752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása